7 Ocak 2012 Cumartesi

Daha İnce Görünmek İçin İpuçları



Nedir biz kızların şu fazla kilolardan çektiği, incelmek uğruna  neler yapmıyoruz ki diyet, spor, pilates, inceltici kremler, kavitasyon, belki liposuction. Peki tüm bunlara gerek olmadan, kilo vermeden de yaklaşık bir beden daha ince görünmeniz mümkün desem! Tek yapmanız gereken doğru giyinmek. Aşağıdaki ipuçlarını uyguladığınızda herkes "Aaa sen kilo vermişsin, diyette misin?" diye soracak emin olun :) Haydi sözü uzatmadan ipuçlarını veriyorum:
  1. Vücudunuzu tanımak: İyi giyinmek için en ilk adım vücudunuzu tanımaktır,daha ince görünmek için de öyle. Aynanın karşısına geçip, vücudunuza bakın, nerelerden memnunsunuz, nerelerden değilsiniz. Fazlalıklarınız nerelerde toplanmış, basenler mi, karın bölgesi mi, nereler daha ince, beliniz mi, bilekleriniz mi, bacaklarınız mı? Bundan sonrası kolay, amaç ince olanı vurgulayıp, fazlalıkları gizlemek. Örneğin beliniz inceyse, elbiseleriniz, mantolarınız, ceketleriniz bele oturan kuplara sahip olmalı. İnce bir kemer, kuşak ya da kurdeleyle de bel hattınızı vurgulayabilirsiniz. Bilekleriniz inceyse 3/4 kollu bluzlar giyin, uzun kollu giyince de kollarınızı hafifçe sıvayın ki bilekleriniz görünsün. Ayak bilekleriniz inceyse kısa pantalonları, midi etekleri, bootieleri tercih edin, çizme ve uzun botları çok tercih etmeyin. Vücudunuzda fazlalıklar nerede toplandıysa, o bölgede renk, desen ve çok dar giysilerden kaçının. Örneğin kilolar vücudun alt bölgesinde toplanıyorsa, çiçekli pantolanlar, desenli etekler yerine, nötr renklerde altlarla desenli üstler giyin ki ilgi üstte toplansın.
  2. Doğru bedeninizi bilmek:  E bunda bilmeyecek ne var işte bedenim 36 diyebilirsiniz ama gözlemlediğim kadarıyla pekçok kadın yanlış beden kıyafet alıyor. Bunun altında psikolojik sebepler var,  içine girebildiğimiz en küçük bedeni alıyoruz, böylece kendimizi daha zayıf hissediyoruz, 38 bedenin içinde çok daha iyi görünebilecekken, 36 giyiyorum diyebilmek için 36 alıyoruz, ama fazlalıklar taşınca, kıyafet üzerimize yapışınca 40 beden gibi görünüyoruz. Bu yüzden kendimize dürüst olmakla işe başlayalım, bedenimizle barışalım. Çok dar giysiler her zaman fazlalıkları vurgular, kıyafet üstümüze yapışmamalı, üstümüzden akmalıdır. Tabi bir de tam aksini yapan kadınlar var, onlar da fazlalıklarını saklamak için çok bol şeyler giyiyorlar, ama bu da daha da kilolu görünmelerine neden oluyor. Demek ki neymiş ne içinde kaybolacağımız kadar bol ne de içinde nefes alamayacak kadar dar, üstümüze oturan ama yapışmayan giysiler seçmeliymişiz.
  3. Enine çizgi- boyuna çizgiler sorunsalı: Artık bunu ezberledik değil mi, enine çizgiler şişman gösterir. Ama bu demek değil ki hiç enine çizgili giymeyeceğiz, yeter ki zaten fazlalıklarımız olan bölgelerde kullanmayalım. Örneğin üst bedeniniz inceyse, enine çizgili tshirt giyebilirsiniz ama etekte tercih etmeyin. Bir de göz ardı etmememiz gereken nokta şu, enine çizgi boyuna çizgi dediğimizde sadece bildiğimiz anlamda çizgi deseninden bahsetmiyoruz. Sözgelimi farklı renklerde bir kazak, etek, külotlu çorap ve çizme giydiniz. İşte farkında olmadan enine çizgi tuzağına düştünüz, çünkü vucudunuzu 4 kalın renkli çizgiye bölmüş oldunuz. Color block trendi işte bu yüzden tehlikeliydi. Kemerler, gömleğinizin cepleri hepsi enine çizgi olarak algılanır ve kilolu gösterebilir. Peki ya boyuna çizgi algısını nasıl yaratabiliriz? Ceketimizin, hırkamızın önünü açık bıraktığımızda bunlar da iki boyuna çizgi olarak ince görünmenize yardım eder.Ütü izli pantalonlar, şortlar, boyuna dikişler de boyuna çizgiler olarak algılanır.
  4. Tek ton giyinmek: Baştan aşağı aynı rengin tonlarını giymek, en basit ince görünme hilesidir. Böylece renkler arası geçişle bütünlük sağlanır, bedeninizi bölmemiş olursunuz. Evet bu seçtiğiniz renk siyah olursa extra etkisi olacaktır ama nolur bırazcık fazlalığım var diye her gün siyahlara bürünmeyin, diğer kurallara uyduğunuz sürece renkli giyinebilirsiniz.
  5. Desenleri dikkatli kullanmak: İri desenler sizi kilolu gösterebilir, o yüzden daha küçük desenleri tercih edin. Örneğin yıldız desenleri çok moda, bu trende uymak istiyorsanız üzerinde minik yldızlar olan bir parça seçin. Egzotik iri çiçek desenleri çok moda, yazın giymek istiyorum derseniz,desen  fazlalıklarınızı vurgulamayacak bir yerde olsun.
  6. Kumaş seçimine dikkat etmek: Renk önemli, kesim önemli ama giysinin kumaşı da en az bunlar kadar önemli. Bazı kumaşlar vardır ki, en ufak bir hatayı affetmez. Örneğin jarse, kumaşların en tehlikelisidir, en ufak bir fazlalığınız varsa hemen göze sokar, çünkü üstünüze yapışır, bütün vücudu sarar. İlle de jarse giyecekseniz drapeli bir model seçin ki fazlalıkları gizlesin. Saten de en az jarse kadar tehlikelidir ve fazlalıkları gösterir ama satenin de farklı kalınlıkta ve kalitede alternatifleri var. Saten giyecekseniz olabilecek en kaliteli olanı giyin ve dar bir kesimde değil, üzerinizden akan bir kesimde olsun. Tshirtleriniz, özellikle dar olanlar çok ince pamuklu kumaştan olursa göbeğiniz çok az da olsa göbekli gösterir, eğer karın bölgesinden yana dertliyseniz çok ince kumaşlı ve çok dar tshirt giymeyin yoksa oturduğunuz zaman 3 katlı bir göbişiniz olabilir:) Çok kalın yünlüler, örmeler de size biraz kilo ekleyebilir, onlara da dikkat.
Ya da tüm bu yazdıklarımı boşverin en iyisi, benim gibi yapın, canınız ne istiyorsa giyin. Kendini sevmek, bedeninle barışmak, özgüven ve kocaman bir gülümseme sizi makyajın pilatesin, estetik ameliyatların yapamayacağı kadar güzelleştirir. Üzmeyelim kendimizi birkaç kilo için, değer mi hiç:)

5 yorum:

Wear A Smile! dedi ki...

süper bi yazı çok hoşuma gitti!
özellikle de enine çizgi sorunsalı kısmı çok ilgimi çekti. hiç dikkat etmemiştim ama yapılan tespitler kesinlikle doğru..:)
gülümseme kısmına da katılıyorum tabii ki..:)

paylaşım için teşekkürler..

Kiymet dedi ki...

dikkate alacagim hepsini:D
Tesekkurler!

Sevgilerimlee
Kiymet

http://kucukseylerr.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

Çok bilgilendirici bir yazı olmuş canım.Birazcık kilo versek fena olmaz ama!! :)

esra dedi ki...

şu enine boyuna çizgi palavra bence.
illüstrasyonda da aynı duruyo dimi :)

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

wear a smile kesinlikle etkiliyor bunlar ama yıne de enine çizgleri seviyorum ve giyiyorum :)

küçük şeyler, işine yarıyorsa ne mutlu Kıymetçim :)

Meliscim evet ya yaz gelmeden biraz zayıflasam da ne istiyorsam giyebilsem diyorum ben de :)

esra ilüstrasyonda aynı gibi evet, ama bir miktar fark oluyor ama ben yıne de enıne çizgileri seviyor ve vazgeçmiyorum :)