11 Haziran 2015 Perşembe

Alışverişkolik'e 5 Dakikanızı Ayırır mısınız?

Merhaba canlar, bugüne kadar ne yaşıyorsam buradan sizinle paylaştım, yola moda blogu olarak çıksam da, moda konuştuğum kadar hayatımdan da konuştum. 2015 benim için harika bir yıl oluyor, , nişanlandım ve 2 ay sonra düğünüm var. Takip edenler nişan fotoğraflarımı ve düğün hazırlıklarımı biliyor zaten, yüksek lisans tezimle uğraştığımdan da bahsettim. ama yeni ve harika haberlerim var: Doktoraya başlıyorum, Boğaziçi ve Koç arasında karar vermeye çalışıyorum :) Allah hepinize böyle kararlar vermeyi nasip etsin. Çok mutluyum ancak çok da telaşlıyım, doktoraya başlayabilmek için hemen tezi bitirmem lazım. Eğer bu aşamada bana yardım etmek isterseniz, 5 dakikalık kısa bir anketim var, konu da eğlenceli aşık olduğunuz markalar :) Pazar akşamına kadar anketlerde 300 kişiye ulaşmam gerek, cevaplar ve mümkünse sosyal medya da siz de paylaşırsanız bana çok büyük iyilik yapmış olacaksınız :) Şimdiden teşekkürler

Anket için buraya :)

24 Nisan 2015 Cuma

Fit Friday: Yağlar Dost mu, Düşman mı?

Yazılarımı takip edenler, Fit Friday köşesini yazma amacımı bilirler, bu yaz kendi kendime kilolarımdan kurtulmayı başarınca, bu süreçte edindiğim bilgileri burada paylaşmaya başladım. Beslenme konusunda araştırıp, kitaplar okudukça diyet sırasında yapılan yaygın hataları da daha net görmeye başladım, bu hataları düzeltmek için buradayım ve bugün diyetisyen ve doktorların en çok tartıştığı yağ tüketimi konusunu konuşalım istedim. Kilo vermek isteyince pek çoğumuzun ilk aklına gelen yağı kesmek oluyor. Yanlış. Peki doğrusu ne? Hangi çeşit yağı tercih edelim, ne miktarda tüketelim, yağsız diyet ürünler masum mu?

Yağ konusunda doktorlar ve diyetisyenler bile genel geçer bir doğru işaret edemezken benim işin içinden "doğrusu bu" deyip çıkmam çok zor. Dukan saf protein diyetinde " Yağı tamamen kesin" buyururken, Karatay teyzemiz bol bol tereyağı ve kuyruk yağı öneriyor, diyetisyenlerimiz ise "Herşey kararında" diyor. Hepsinin kendince açıklamaları var, ben burada sadece kendi doğrularımı yazabilirim, benim doğrum ise her konuda orta yolu bulmak, yağı ne tamamen kesmek ne de bol yağlı kavurmalara saldırmak.

Ne kadar yağ tüketelim? Yağın bir gramının 9 kalori olduğunu düşünürsek, aldığımız yağ miktarını biraz kısmak akıllıca ama tamamen yağsız bir diyeti aklınızdan bile geçirmeyin. Size tam olarak ne miktarda yağ tüketeceğinizi söyleyemem, çünkü herkesin bazal metabolizma hızı, günlük kalori ihtiyacı farklı. Benim zayıflama sürecimde ne kadar yağ tükettiğime gelince, evde benim için özel yağsız yemek pişmedi, kızartma olmadığı sürece zeytinyağlı yemekleri susuz olarak gönül rahatlığıyla yedim (ideali bir kilo sebzenin 2 tatlı kaşığı yağ ile pişirilmesidir, kendiniz yemek yapıyorsanız bu ölçüyü kullanın). Kahvaltıda da 5 zeytin ya da 2 tam ceviz yiyerek yağ almış oldum. Et yiyorsam yanındaki salataya bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekledim. Ara öğünlerimde de zaman zaman 10 badem ya da fındık yedim. Yoğurt ve sütü ise light değil normal tükettim.

Neden yağsız diyet olmaz? Çok basit, ister inanın ister inanmayın yağ yemeden yağ yakamayız. Dengeli bir diyet hem protein, hem karbonhidrat hem de yağ içermeli. Vücudumuzun yağlara ihtyacı var. Yağda eriyen vitaminlerin kullanılabilmesi için, bağırsaklarımızın çalışması için, beyin ve sinir sistemimz için yağlara ihtiyacımız var. Ayrıca yağlar midemizi uzun sürede terk ettiğinden tokluk süresi uzuyor. Bu yüzden yağsız yediğimizde hemen acıkıyoruz ve şekerli, bol karbonhidratlı besinlere yöneliyoruz. Üstelik tamamen yağsız yemekler lezzetsiz oluyor, diyet sürdürülebilir olmuyor.

En iyi yağlar hangileri? Trans yağlardan uzak durun. Hani şu cipslerde, margarinlerde, bisküvilerde olandan bahsediyorum. Herşeyde olduğu gibi yağda da en iyisi doğalı. Bir numaramız zeytinyağı, bir Egeli olarak fanıyım. Ancak bu demek değil ki şişmanlatmaz, fazla yenen tüm gıdalar nasıl yağ olarak depolanıyorsa, zeytinyağı da fazla yenirse sizi yağlandırır. Bir kaşık zeytinyağı da margarin de aynı kaloride. Farkları kalorileri değil, sağlıklı olup olmamaları. İkinci tercihiniz ise tereyağı olabilir, ancak abartmadan. Avakado, badem, yerfıstığı, fındık, antepfıstığı, ceviz, somon en sağlıklı yağ kaynakları. Onuncu kez yazıyorum, tükettiğiniz miktar önemli!

Gizli Yağlar Neler? Yukarıdaki bir günlük menümde aldığım yağ miktarını sayarken sadece sıvı yağlardan değil diğer yağlı besinlerden de bahsettiğimi farketmiştinizdir. Zeytin, fıstık, avakado, süt, peynir, et, yoğurt  yerken de yağ almış oluyorsunuz, bunları hesaba katmazsanız gizli yağlar vücudunuzda birikip, gizli gizli şişmanlamanıza yol açabilir. 5 zeytin ya da 10 fındık/badem veya 2 tam cevizin 1 kaşık yağa eşit olduğunu biliyor muydunuz? Akşam tv karşısında yediğiniz o bir kase  fıstık kaç kaşık yağ içmeye eşit bir hesaplayın bakalım. Belki bundan sonra fındık fıstıkta bir avuç içini geçmemeye karar verirsiniz. Yağlı tohular dediğimiz fındık, badem gibi kuruyemişler az miktarda yerseniz çok sağlıklı. Paketli gıdaların da içinde kaç gr yağ olduğunu okumanızı tavsiye ederim. Krakerler, gofretler ne kadar yağlı bir okuyun. Tabi yağı azaltılmış olması da sağlıklı olduğu anlamına gelmez, belki yağı azaltılmış ama kaybedilen tadın telafi edilmesi için şeker miktarı arttırmıştır. İyisi mi tüm besin öğelerini kontrol edin.

Sağlıklı yağları ölçüsünde tüketerek yağlarımızdan kurtuluyor muyuz canlar?

I started to write " Fit Friday" posts to share my weight lose experiences. While losing weight, I read a lot, I learnt a lot and understood how big mistakes are done to lose weight. Stopping oil consumption is the biggest mistake. I know, even doctors cannot decide whether we should stop consuming oil or not, but trust me, we need some oil to burn fat, yet in a limited amount.

How much oil should our diet include? I cannot answer it, I do not know your metabolism rate, your weight or how many calories you need. It is a good idea to limit oil in your diet since 1 gr of oil gives 9 calories.I can tell you my daily consumption and if you are a female who needs to lose 5-10 kgs,  it can help you. I ate 2 wallnuts or 5 olives for breakfast, a vegan dish cooked with some olive oil for lunch,  meat and salad with a spoonful olive oil and 10 almonds or nuts as an afternoon snack. It is equal to 3-4 spoonful of oil daily.

Why does my diet have to include oil? Because you cannot burn fat otherwise. A balanced diet should have oil as well as protein and carbonhydrates. Your body cannot use vitamine A, D, E, K, your brain needs oil. Oil keeps your stomach full for a long time.

Which one is the healthiest? Olive oil is my favourite. Butter is the second. Almonds, avacado, nuts, salmon fish, wallnuts, pistachios are other healthy sources. I recommend you to be cautious about portions anyway. Even olive oil is very healthy, if you put too muh oil while cooking, putting on weight is inevitable.


17 Nisan 2015 Cuma

Fit Friday: Dilara Koçak'tan 3 Günlük Diyet Listesi (2. Liste)

Baştan itiraf edeyim de rahatlayayım. son günlerde iştahım çok açık ve canım sürekli tatlı istiyor. Yapma Alışverişkolik, sen her Cuma fit friday yazıları yazıyorsun, aç oku bak, tatlı kriziyle nasıl baş edilir yazmışsın diyorum. Haftasonu için de bir sürü planım var ve muhtemelen ipin ucu kaçacak ama siz bana uymayın, bakın size ne güzel Dilara Koçak'tan bir diyet listesi veriyorum, üstelik listedeki sağlıklı tarifleri de bulacaksınız. Malzemeleri bulamazanız, mevsme göre değiştirbilirsiniz, ıspanak yerine semizotu salatası, narlı yerine çilekli yoğurt neden olmasın ki :) Aç kalmanızın mümkün olmadığı, sağlıklı ve lezzetli tariflerle dolu 3 günlük listeniz burada, başlamak için ne bekliyorsunuz:)


İşte Dilara Koçak'tan tarifler:

Vicdan Çorbası
Malzemeleri
2 adet kabak,
2 adet domates,
2 adet soğan,
2 yemek kaşığı bulgur
2 veya 3 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 demet nane,
1 demet dereotu,
1 demet maydanoz,
Az tuz,
Limon,
Pul biber,
Kimyon veKarabiber
Hazırlanışı;
Bütün bu malzemeleri 2 bardak kadar su ile pişirin. Pişirdiğiniz malzemeleri blenderden geçirin.

İyi Yaşam Çayı
Bir litre sıcak su içine birkaç dal taze nane, 3 çubuk tarçın, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 tatlı kaşığı bal, limon kabuğu rende ve limon suyu kaynatıp süzebilirsiniz.

Mercimekli Bulgur Salatası
5 yemek kaşığı haşlanmış mercimek, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı haşlanmış bulgur, bol maydanoz nane domates,kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı zeytinyağ son olarak üzerine 3 yemek kaşığı yoğurt

Patatesli Ispanak Salatası
1 haşlanmış patates
300 gram sotelenmiş ıspanak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Bol kimyon, kekik
50 gr beyaz peynir


Yulaflı Narlı Yoğurt
1 kutu probiyotik yoğurt,1 yemek kaşığı yulaf, 2 yemek kaşığı nar, 10 badem,tarçın 

15 Nisan 2015 Çarşamba

Wedding Wednesday: Gelinlikte Sırt Dekoltesi

Merhaba sevgili gelin adayları ya da aday adayları, düğün hazırlığı muhabbetleri hayatımın tezden kalan tüm bölümünü kapladığından, kaç çarşambadır içimden yazmak gelmiyordu. Ama dedim ki, Alışverişkolik madem bir sorumluluk aldın, kendini takipçilerinin wedding plannerı ilan ettin, harıl harıl gelinlik arayan takipçilerine bir faydan olsun. Sırt dekolteli gelinlikler yeni takıntım, benim gelinliğimin sırt dekoltesi yok ama sizinkinde neden olmasın? Evet, bazıları çok iddialı ve bence gelinliğin masumiyetine uygun değil ama dantelli, romantik ve dekoltesi ölçülü olanlar harika! Gelinliğini henüz seçmemiş olanlara, Alışverişkolik'ten bir öneri ;)

Hi, my beautiful bride to bes, I could not write about wedding planning for a few weeks, since I am a bit fed up with wedding stuff. I will try to share more of my wedding preperation. I  have chosen my wedding gown already, however for those who have not chosen "the dress", I have some inspiratinal photos. Why don't you wear an open back wedding dress? Some of them are too sexy for a braide, but there are many romantic, lace open back dresses. I hardly stop myself not to buy a second wedding dress with lace back.

















12 Nisan 2015 Pazar

Yaz Düğünlerinde Ne Giyeceğim Diyenlere Çare: Zeynep Tosun x İpekyol


Uzun zamandır blogda sadece fit yaşam ve evlilik hazırlıkları yazdığımı farkettim, kimse de bana demiyor ki, arkadaş sen moda bloggerısın kendine gel. Bir yandan tez, bir yandan doktora başvuruları bir de evlilik hazırlıkları zamanımın tamamını aldığından, giyinip süslenip sevgili Erssell ekibine poz vermek hayal oldu, stil postlarını aylardır yapamıyorum. Hiç değilse moda dünyasında ne olup bitiyor onu yazayım bari. Bana göre Türkiye'de yılın moda olayı, en sevdiğim tasarımcılardan Zeynep Tosun'un İpekyol için hazırladığı koleksiyon oldu. Açıkçası Türkiyee'de tasarımcı-hazır giyim iş birlikleri beni çok tatmin etmiyordu, Özgür Masur ve Batik, Dilek Hanif/ Hakan Yıldırım ve Koton iyi başlangıçlerdı ama  hiçbiri H&M'in tasarımı işbirlikleri kadar heyecan verici değildi. Zeynep Tosun ve İpekyol ise bence şimdiye kadarki en iyi iş birliği, belli ki iki markanın kimyası uyuşmuş ve maliyetleri düşük tutmak için kalite düşürülmemiş. Yazın benim gibi çok sayıda düğüne katılacaksanız bu koleksiyon kurtarıcınız olacak. Nişan ya da mezuniyet balonuz varsa, ilk adresiniz İpekyol olsun. Koleksiyonda fiyatlar İpekyol'un ortalama fiyatlarının biraz üzerinde, ancak Zeynep Tosun'a atölyesinde benzer bir elbise diktirseniz en az 7000 tl'yi gözden çıkarmanız gerekeceğinden, fiyatların makul olduğu söylenebilir. Kumaşları, dantelleri Zeynep Tosun bizzat seçmiş, elbiselerin hepsinde muazzam bir işçilik var. Romantik danteller, pastel renkler, püsküller ve zarif dekoltelerle, br hazır giyim firmasında görülmeyecek kadar müthiş elbiseler ortaya çıkmış. Sanırım bu elbiselerden en az ikisini yazın üzerimde göreceksiniz, aslında kendimi durdurmasam  4-5 tane alır, kenarı atarım. Sizin favorileriniz hangileri?

I have been writing about fit life and wedding plans for a long time, why didn't you remind me that I was a fashion blogger? I have no time for outfit posts since I am usy with my phd applications and master thesis, plus wedding plans, yet I can stll write about fashion news. In Turkey, there is an exciting collaboration, famous Turkish fashion designer Zeynep Tosun created a collection for İpekyol brand. I loved all of the dresses which are very romantic and classy with soft colors, back details, laces and fringes. They are perfect for summer weddings. These dresses worth a shopping trip to Istanbul, don't you agree?







3 Nisan 2015 Cuma

Fit Friday: Baharda Forma Girmek Çok Kolay

Bahar mevsimi pek çok kadın için "diyet mevsimi" demek. Kışın fazla kiloları bir şekilde gizleyebiliyoruz, nedense fazla kilolarımızı güneşi görmeden önce fark edemiyoruz. Kadınların bu telaşını iyi bilen zayıflama sektörü de bunu sonuna kadar kullanıyor. Her gün gazetelerde şok diyetler, internette mango hapı reklamları (aman hepsi bizden uzak olsun), eczanelerde inceltici kremler dört yanımızı saracak, spor salonları dolup taşacak, Bebek sahilinde eşofmanlı bir ünlüye çarpmadan yürümek imkansız olacak. Peki şimdi ne yapacağız? Hiç panik olmadan bugün zayıflamaya karar verseniz, sağlıklı beslenip, spor yapsanız yaza incecik girebilirsiniz, geç kalmadınız. Kabaca bir hesapla, yaz 21 Haziran'da başladığına göre yaza 11 hafta var. Sağlıklı bir diyetle haftada 1 kilo verebileceğinizi düşünsek, yaza şu halinizden 11 kilo daha hafif girebilirsiniz. Kilo fazlanız 3-4 kilo ise iş zaten kolay, ceketler çıkana kadar bu iş biter. Yok 11 den fazlaysa da üzülmeyin, vermeniz gereken 20 kilo bile olsa, yaza kadar yolun yarısından çoğunu alabilirsiniz.

Şimdi hep beraber 21 Haziran'a kilitlenelim mi? Hayal edin yazın ilk günü, plajdasınız, inceciksiniz, bikiniyle korkmadan sahilde yürüyorsunuz ve yaz gardrobunuzu 2 beden inceldiğiniz için tamamen yenilemişsiniz :) Hemen başlarsak neden olmasın, ben yaptım, siz de yaparsınız, sizden çok daha iradeli olduğumu sanmıyorum. Üstelik baharda zayıflamak daha kolay, çünkü:

  1. Yaz geliyor : Summer is coming! Kışın belki diyete motive olamıyordunuz, oversize kabanınızın içinde göbeğiniz görünmüyordu, hayır kilolu değildiniz, kat kat giyindiğiniz için öyle görünüyordu. Hem kilo verseniz o kalın kazakların içindeyken kim fark edecekti ki? Ama yaz öyle mi, bir gram fazlalığı affetmez yaz, bikiniler, minicik şortlar ve crop toplara bakmak size neden zayıflamak istediğinizi hatırlatabilir. Favori markanızın ilkbahar koleksiynuna bir bakın. O pastadan bir dilim daha istediğinize emin misiniz?
  2. Tam yürüyüş havası: Kışın yürümemek için bahaneniz çoktu değil mi? Hava soğuk, kar yağdı derken kışı kedi gibi kanepede mi geçirdiniz? Aferin size, ben burda Fit Friday'i boşa yazıyorum di mi :D Neyse ki artık havalar güzel, açık havada bol bol yürüyebiliriz. Üstelik her yer baharda öyle güzel ki, inanın yürümek hiç zor gelmeyecek. Havada baharın kokusu, ağaçların çiçek açan dalları, yüzünüze vuran tatlı güneş, daha ne olsun. Bu havaların kıymetini bilip bol bol yürüyelim. Hiç zaman yoksa, ki istersek zaman vardır, işe okula yürüyelim, aracımızı uzağa park edelim, toplu taşıma kullanıp, birkaç durak erken inelim.
  3. Bol bol taze meyve sebze var: Tamam pırasayı çocukluktan beri sevmediniz, kerevizden de haz etmediniz. Ispanağı Temel Reis bile sevdiremedi, lahananın kokusunu sevmiyorsunuz. Ben hepsini yerim ama siz sevmezseniz anlarım. Ancaaak, bezelye, enginar ve baklayı da sevmiyorum derseniz işte orada durun derim. Enginar çıkana kadar her gün manavların tezgahlarında yolunu gözleyen bana sakın sevmiyorum demeyin, bu bahar sebzelerinin tadını çıkarın. Meyveler deseniz, en güzelleri baharda çıkar. Mis kokulu çilek varken çikolatayı, çağla badem, kütür kütür can erik varken cipsi kim ne yapsın!
  4. Metabolizma da baharla canlanır: Kışın neden zor kilo veririz düşündünüz mü? Çünkü genlerimizde kış kıtlık ve hastalık zamanı olarak kodlanmıştır. Vücudumuz kış gelince yiyecek bulamayabileceğini varsayıp, zor günler için yağ depolamaya başlar. Beden aklı diye bir şey duydunuz mu hiç? Metabolizmamız kısıtlı olduğunu düşündüğü enerji kaynaklarını harcamamak için " enerji tasarrufu" moduna geçer yani az yakar. Kışın neden canınız hep yağlı yemekler, tatlılar istiyor sanıyorsunuz? Kilere atmak için :) Neyse ki havalar ısınınca koca kış basenlerimizi ve göbeğimizi kiler olarak kullanan hain metabolizma normale dönüyor. Tabi bu demek değil ki, herşeyi yiyin, metabolizma yakar. Bu sadece kilo vermenin kolaylaşması, siz gayret ederseniz, metabolizmanın sizi destekleyecek olması demek.
Hepimize güneşli, neşeli, fit bir bahar diliyorum canlar.

Do you know any women who does not start a diet in spring? We are all surrounded by weight lose tips, diets, dietary supplements and cellulite gels in spring. Of course, the best solution is  having a healthy diet and exercising all year long, not only in spring. However, it is not late to correct our mistakes. Summer starts on the 21th of June, thus, we have 11 weeks to lose weight before summer. We can lose 11 kgs if we have a healthy diet and exercise program. 

Shall we start today? Good news, it is easier to lose weight in spring, because:
  1. Summer is coming: In winter, we had no motivation to lose weight since we do not overweight in our oversize coats. It is easy to hide our hips and belly in winter yet remember, we will not wear chunky cardigans forever. Oneday, we will face our bikinis. Looking at new season lookbooks of our favourite brands motivate us to exercise.
  2. Spring is perfect to have a walk outside: In winter, you had excuses not to walk. It was snowing and freezing, you stayed at home. There are no more excuses, the weather is lovely, smell the spring, look at blooming trees and enjoy sunlight and spring breezes. 
  3. There are many fresh fruits and vegetables: I understand if you say that you do not like celeries, spinach or cabbage but you must love artichokes and peas! They are fresh and yummy, spring is the best time to add more vegetables to your daily diet. And yummy fruits, who needs chocolate when you have strawberries in kitchen? Green plums are the best snacks in spring while watching TV.
  4. Spring boosts the metabolism: Our DNA's are coded to put on weight in winter since our ancestors had many difficulties in finding food in winter centuries ago. Our body slows down and starts energy saving mode and do not burn too much calories. This is why we eat too much high calorie food in winter. Good news: our metabolism starts to work better in spring and summer. This does not mean that you can eat more andstill you can lose weight. This only means your metabolism will help you if you attempt to lose weight.
Have a sunny and fit spring, my dolls :)

20 Mart 2015 Cuma

Fit Friday: Dilara Koçak'tan 3 Günlük Diyet Listesi

Merhaba benim fit fıstıklarım, bahar yaklaşınca Fit Friday yazılarımı daha dikkatle okumaya başladınız değil mi :) Haftalardır dikkat etmemiz gereken ufak püf noktalarını konuştuktan sonra bu hafta sizinle harika bir diyet listesi paylaşacağım. Diyet listesi benim de bir dönem danışanı olduğum uzman diyetisyen Dilara Koçak'a ait. Dilara Koçak sıkıcı yasakları olmayan, aç bırakmayan, kolay bulunan malzemelerden esnek listeler hazırlayan, çok bilgili, anlayışlı ve pozitif bir diyetisyen. Kitaplarını, websitesini, sosyal medya hesaplarını, köşe yazılarını, TV programını takip edin, çünkü bilin ki Dilara Koçak söylüyorsa doğrudur. 3 günlük diyet listesi dediysem sakın bunu sözde uzmanlar tarafından hazırlanan şok listelerle karıştırmayın, bu liste size 3 günde 5 kilo birden verdirmeyi değil, gün içinde neyi ne kadar tüketmeniz gerektiğini öğretmeyi ve metabolizmanıza göre 0,5-1 kilo verdirmeyi hedefliyor. Diyet yapmanıza engel bir sağlık durumu yoksa, bu listeyi rahatça uygulayabilir, ufak değişikliklerle 6 gün de yapabilirsiniz. Bol su içmeyi ve yürüyüş ya da sporu da ihmal etmeyin.

İşte 3 günlük liste:




Dilara Koçak facebook sayfasında listede geçen tarifleri de paylaşmış. İşte sağlıklı ve lezzetli tarifler:

Mantar Sote:
500 gr mantar, 2 büyük soğan, 1 YK zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 kapya biber, 1 domates rende, 1 yeşil biber, tuz, karabiber, kekik. Tüm malzemeleri birlikte soteleyin yaklaşık 6-7 dk sonra yemeye hazır olmuş olacak.

Yağ Yakan Çorba:
6 orta boy soğan
3 diş sarımsak
yarım lahana
4 kapya biber
kimyon, karabiber,zerdaçal
1 demet maydanoz
yarım çay bardağı mercimek
3 yemek kaşığı biber salçası

Bütün malzemeyi doğrayın üzerine çorba kıvamında olacak şekilde su ile doldurun. Malzemeler yumuşayana kadar pişirin isterseniz blendırdan geçirip süzme çorba haline getirebilirsiniz.


Diyet yapmaya hep pazartesi başlanır ya, gelin bu sefer bir değişiklik yapıp cumartesi başlayın. Özellikle hafta içi çok yediğiniz için vicdanınız rahatsızsa (ki benim öyle bu hafta acayip açıktı iştahım kendimi her gece dolabın önünde buldum, mevsim değişikliğinden mi acaba) bu 3 günlük liste sizi hafifletecek. Hem hafta sonu market alışverişine, yemek yapmaya da vakit var.

O halde yarın başlayalım mı fıstıklar? Anlaşalım yalnız, 3 gün bitince yemeyi abartmak yok, mantar yerine kabak olur, kayısı yerine erik olur, böyle ufak değişikliklerle hep bu düzende beslensek yaza incecik gireriz. Eğer isterseniz haftaya cuma da yeni bir 3 günlük liste paylaşabilirim sizinle. Haftaya cumaya kadar hepimiz uslu birer kız olalım ve bikini mevsimine hazırlanalım :)