28 Ocak 2012 Cumartesi

Trend Alarmı: Pastel Boya

Phillip Lim

Ralph Lauren

Louis Vuitton

Max Mara

Preen

Givenchy

Prada

Valentino

Vera Wang

Versace

Elie Saab

Oscar De La Renta

Richard Nicoll

Jil Stuart

DVF

Chanel


Erdem

Rana Berna

Yine uzunca bir aradan sonra birlikteyiz:) Geçen hafta o kadar yoğundum ki,bir de şehir dışında olunca ancak bugün post yapabiliyorum. Madem yeni sezonlar mağazalarda yerini almaya başladı, bahar trendlerine bir göz atalım dedim ve en baskın trend olan pastel renkler trendi ile başladım. Bu trende bayıldım, geçen yaz color block trendiyle yorulan gözlerimizi dinlendiriyoruz bu sezon.  Color block yine var ama bu kez pastel renklerle. İlham almak için bkz. Phillip Lim ve Ralph Lauren Pastel renklerle color block trendini uygulamak daha kolay çünkü bu renklerin hemen hepsi birbiriyle iyi geçiniyor, bir külahta limonlu, çilekli ve antepfıstıklı dondurma birlikte ne kadar harika görünüyorsa ya da bir kutu La Duree macaron , pastel kombinler de öyle çekici görünüyor. (Evet diyetteyim ve tatlı krizindeyim o yüzden yukarıdaki görsellerde pamuk şeker, macaron ve dondurma görüyorum ben:))
I can find time to post finally after a busy week. Todays post is a trend alert post, new seasons are in shops now and it is time to have a look at upcoming trends. The most powerful trend of spring is pastel colors. After being tired of color block trend last summer, I am quite happy with pastel colors. Color block trend is not gone, it only changed, now we make it with pastel colors instead of bright ones. To be inspired look at Phillip Lim and Ralph Lauren. It is easier to combine these pastel colors, they look very nice together like La Duree macarons ( Lemon, rose, pistachio..Yes I am on a diet and I am starving for candy :)) or ice cream or cotton candy.

Bu renkleri tek olarak da kullanabilirsiniz , tek renk bir elbise hatta bu tonlardaki pantalon ceket takımların da çok trendy olduğunu hatırlatayım, bkz Preen ama ben seçimimi kesinlikle uçuşan şifon bir elbiseden yana kullanırım. Burada püf noktası tek renk de olsa, birkaç pastel rengin kombini de olsa, aksesuarların da bütünlüğü sağlamak için pastel renkli ya da nude olması. Giysiyle aynı renk ayakkabı  çanta demode sanıyorduk ama bu trendi uygularken eski kurala uyuyoruz, aynı renk olmasa da uyumlu bir pastel tonda aksesuar seçimi yapıyoruz.
You can also prefer monocolor and wear a monocolor pastel dress or a suit like Preen's. I would definetely prefer a chiffon sheer dress. There is one point not ot forget, shoes and bag should also be in pastel colours.

Sezonun en popüler rengi mint yeşil ( Bu arada arkadaşlar nane koyu yeşildir, benim eskiden su yeşili dediğim bu renge neden mint yani nane yeşili diyoruz ya bir aydınlatın beni:)). Hemen arkasından lavanta, uçuk sarı (sarının bu çok açık tonuna ne denir bilmiyorum), pudra pembe ve bebe mavisi geliyor. Nane ve lavanta kokulu, pamuk şeker tadında bir yaz bizi bekler arkadaşlar, tez  zamanda gri kazakları, camel paltoları dolaplarımızdan kaldırıp pudra pembesi, nane yeşili elbiselerimize kavuşabilmek dileğiyle şimdilik hoşçakalın :)
The most popular color of the season is mint. ( Btw mint is dark green, yet the color we call mint is quite different and light. Why do we call it so :)) Lavander, light pastel yellow (I don't know if this color has a different name) powder pink and baby blue are other populer ones. A summer smelling like lavander and mint and tastes like cotton candy is expecting us. Hope to get rid of our gray cardigans and camel coats asap and make room in our closets for these pastel babies. XOXO

6 yorum:

gülümse dedi ki...

Oy oy oy tam benlik bı trend geliyor desene

PINKY FASHION dedi ki...

Chanel, Valentino ve Elie Saab favorilerim..

chfashiontrend dedi ki...

Selam,
Canım ben de BLOGAWARD ın var...sevgiler

Unknown dedi ki...

me encanta el vestido de flores verde, es muy bonito.
buen post
besos
http://patricelowcost.blogspot.com

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

Gülümse evet canım sevilesi bir trend :)

Pinky Fashion ah ah hele o Elie saab!

chfashiontrend çok teşekkürler canım blogaward için :)

Patrice Low Cost a mi tambien lo me gusta, el color del vestido es buenissimo. Besitos

rebeltakipte dedi ki...

pastel renkler geçen yıl bolca kullandığımız neonlardan sonra ruhu dinlendirmek adına geri döndü sanırım :)