5 Aralık 2011 Pazartesi

How to Wear: Gold Sequin Skirt

Bu sezon gece gündüz demeden parıldıyoruz, eskiden bırakın gündüz vakti giymeyi, özel bir gece olmadığı sürece yüz vermediğimiz pullar, payetler, simler arka planda kaldıkları yılların acısını çıkarıyor. Ayakkabılarımız, çantlarımız, takılarımız, giysilerimiz ışıl ışıl, bu trendi en iyi yansıtan parça ise altın rengi payetli etekler. O kadar kullanışlı ki, gündüz arkadaşlarınızla sinemaya giderken de giyebilirsiniz, gece partiye giderken de, pekçok farklı tarzda kombin yapmak mümkün. Ben de hanidir aradığım pullu eteği sonunda Zara'da bulunca, hemen ilham verici kombinlere bakıp, nasıl giyeceğimi düşünmeye başladım. Markaların katalogları, ünlülerin seçimleri, bloggerların yaratıcı kombinleri son derece ilham verici oldu benim için, sizin için de öyle olacağını umuyorum.

We shine all day and night this season. We used to wear glitter accesories only in specail occasions, we could not dare to put on them in our daily outfits. Yet, from now on we are free to sparkle, wear sequins and glitters casually. The best piece to shine is gold sequin skirt. It is easy to combine, it can look casual or elegant, you can wear it while you are going to cinema or a party. I finally found this skirt in Zara and searched for some inspiring outfits. You can see below how celebrities and bloogers wear them or how was they combined in lookbooks.

Zara lookbookunda eteği kalın örgü bir kazakla kombinlemiş.
Zara combined the skirt with a chunky sweater in lookbook.
Victoria's Secret







Sevimli blogger Diya eteğin hakkını vermiş, pekçok farklı kombin yapmış,eteğini her mevsime de uydurmuş.
Cute blogger Diya worn her skirt many times in different combinations, every season.
Bir başka sevimli blogger Wendy

Ve bloggerların en güzellerinden Andy

Özetle payetli eteklerimizi nasıl giyelim derseniz,
  • Bol ve kalın kazaklar bu etekleri gündüze uyarlamanın en kolay yolu, kalın örgü uzun bir hırka da olabilir.
  • Jean gömlekler de eteğin parıltısını çok güzel dengeler ve casual bir hava verir. Açık mavi koton bir gömlek de olabilir.
  • Bu etek en iyi nötr renklerle uyum sağlıyor. krem, bej, haki, pudra, camel, şampanya gibi. Biraz daha canlı bir alternatif, şeftali veya borda olabilir. Klasik bir görünümden yanaysanız gold-siyah birlikteliğinden şaşmayın. Neon renklerden ise kesinlikle kaçınmak gerekli.
  • Haki bir parkanız varsa, bingoo!! Evden çıkarken üstünüze almayı unutmayın.
  • Ayakkabı tercihinizi de salaş, casual tarzda botlardan yana kullanırsanız, hiç çekinmeden günlük olarak kullanabilirsiniz eteğinizi.  Kalın topuklu, bağcıklı bir model olabilir. O kadar spor-salaş bir kombin olmasın derseniz en sade topuklu ayakkabınızı giyin.
  • Eğer eteğinizi gece giyecekseniz, sade bir ipek bluzla ve topuklu ayakkabılarla kombinleyebilirsiniz. Gece de olsa eteğin dışındaki parçaların olabildiğince sade olması, abartıdan uzak olmak için şart.
  • En önemlisi de disko topu gibi görünmek istemiyorsanız, tüm pullu parıltılı parçaları aynı anda giymeyin. Payetli clutchlarınızı, taşlı bluzlarınızı, glitter ayakkabılarınızı bu etekten uzak tutun. Bu kombinin yıldızı eteğiniz olmalı.
  • Takı konusunda da felsefeniz " Less is more" ( Az çoktur) olmalı, abartılı takıların etekten rol çalmasına izin vermeyin. Abartısız bir yüzük, bir çift minik küpe, belki bir iki bileklik ya da incecik zincirli bir kolye yeterli. Zaten yeterince parlayacaksınız, merak etmeyin :)
How to wear gold sequin skirts,
  • Chunky knits, boyfriend cardigans may help to have a casual look.
  • Denim shirts also balances the skirt.  Another option may be a blue cotton shirt.
  • Prefer neutral, nude colors like beige, cream, camel, khaki or champagne. If you want to add some color, burgundy or peach are the best options. The most dangerous colours are neon colours. If you want a classical look, gold-black combo always works.
  • If you have a khaki parka, then you are lucky, don't forget to put on it before you leave home.
  • In a casual outfit, the best shoes to combine with your gold sequin skirt are casual boots with laces or wedges. If you don't want to be that casual, wear your nude pumps.
  • If you wear your skirt for night out, you might combine it with a silk blouse. Don't forget that the statement piece is the skirt, so the other pieces shouldn't steal its role.
  • The most important point is not to put on all glitter pieces together. Your sequin clutches, glitter shoes and blouses with beads should not be worn in this outfit.
  • When it comes to jewellery, your philosophy should be "Less is more".  Small earrings, some bracelets or a ring will be enough. Don't worry, you will shine like a bright star thanks to your skirt, you won't need much jewellery.

11 yorum:

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

valla süper bilgilendirici bir post olmuş eline sağlık ya...

Aysun Karaalioğlu dedi ki...

late afternoon gibi bordoyla..

Unknown dedi ki...

Kot gömlek ve bordo toplar ile yapılan kombinler favorilerim oldu. Bu sequin etekleri çok seviyorum ancak doğru kombinleme sorunsalı yüzünden cesaret edememiştim, oldukça faydalı bir post oldu bu canım keyifle okudum ;)

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

Hamide işe yaradaıysa ne mutlu!!

Aysun ben de bordaoyla denemeyi düşünüyorum

BeTwin Us ben de hala cesaret edip giyemedim ama bir kot gömelğim bir de bordo kazağım var onlarla deneyeceğim :)

Berna B. dedi ki...

tam tarzım =)

http://bernabozkurtt.blogspot.com/

tuuubalicious dedi ki...

bu tarz eteklere bayiliyoruum

almanyadan slm

Unknown dedi ki...

pul payet çok moda bu sezon evet ama yakışıyo şimdi bi kadına da o olmasın da ne moda olsun değil mii :P
Bu arada yeni yıl çekilişime bekleriim :)
http://www.lovesfromfashion.com/2011/12/new-years-internatonal-giveaway.html

Beauty Follower dedi ki...

Like the match with the denim shirt, very trendy!

goncaninsepeti dedi ki...

var ya yeni anlayışa bayılıyorum her şey her şeyle güzel olabiliyor eskiden olsa ayy bol kazakla parlak etekmi olur derdik şimdi gözümüz mü alıştı nedir çok beğeniyorum

Unknown dedi ki...

devetüyü ceketle kombinleneni begendım hakıkaten guzel bı post payet ve glitter olayını cok sevemesem de dogru kombınlerle ıyı ıs cıkıyor:))

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Benimde aynı bu etekler gibi gold renkte elbisem var ben de bari Andy gibi kombinleyeyim bak iyi fikir verdi bunlar bana Sağol canımcım:-))