16 Mart 2012 Cuma

Zumba



Yılın bu ayları çoğu kadın gibi benim için de zayıflama mevsimi demek. Bütün kış gelsin pizzalar, gitsin hamburgerler, cemrelerin bir bir düşmesinin ardından benim de kafama dan diye birşey düşer, zayıflayacağım diye kendimi paralarım. Bu 48 kiloyken, 34 bedeni bile tam dolduramazken de böyleydi, üzerine aldığım 10 kilodan sonra da böyle, kaç kilo olursan ol, yaz geliyorsa mutlaka verecek birkaç (bazen de şimdiki gibi 8-10) kilon vardır. Bütün yaz saz çalıp eğlenen ağustosböceğinin kış gelince karıncanın kapısına gitmesi gibi, bütün kış böreklerle tatlılarla günü gün eden alışverişböceği de bir spor salonunun kapısına gitmek zorunda kaldı bu hafta. İyi ki de çaldım o kapıyı, kuzenim sağolsun gaza getirdi beni, ben de kuzenim yanımda, her türlü eğleniriz hem de zayıflarım diye başladım ve hayatımda ilk kez spordan zevk alabileceğimi keşfettim. Ben ki sporla hep mesafeli olmuş, lise hayatı boyunca matematikten, fizikten korkmamış beden eğitiminden korktuğu kadar, ben bile severek gidiyorum spora. Bir de ilk heves ne görsem atlıyorum, aa pilates mi hemen gireyim, aman oryantal dersi mi kaçırmayalım, dur ben 20 dakika daha koşayım şeklinde herşeye saldırıyorum, işte bu saldırılar sırasında zumbayı keşfettim. Zumba, 90'larda Kolombiya'da doğmuş bir dans-fitness programı. Salsa, samba, merenge, hiphop ve oryantal dansların fitness hareketleriyler kombinlenmesiyle yaratılmış, saatte 500 ile 1000 arası kalori yaktıran bir program, aman dans canım deyip geçmeyin sakın :) Daha önce zumbayı çok duymuştum ama bu kadar eğlenceli olduğunu bilmiyordum. Zaten zumba workout değil zumba party deniyor ve gerçekten parti havasında geçiyor dersler, gözünüzü kapatsanız kendinizi sıcak bir latin ülkesinde plajda partiliyor sanabilirsiniz, zaten terden sırılsıklam oluyorsunuz, denizden yeni çıkmış ve beach partide dans ediyor olduğunuzu hayal etmek hiç zor değil :) Zumbayı denemediyseniz kesinlikle öneririm, eğlenerek inceliyorsunuz, daha eğlenceli bir spor düşünemiyorum. Ben sporda devamlı saate bakarım ne zaman bitecek diye, zumbada 50 dakika bitince üzüldüm, nolur bir şarkı daha falan dedim. Üstelik, sadece yağlar değil, stres de gidiyor, dans ederken kendimi sebepsiz  yere gülerken buldum, ne sıkıntı kaldı ne stres, terapi gibi bu, antidepresanın reçetesizi. Dün akşam zumbadan çıktım evde hala müziği açıp zumba yapasım vardı. Sizi de özendirdiysem yukarıdaki videoyu açıp evde başlayabilirsiniz. Kalabalık bir salonda parti havasında çok daha eğlenceli de olsa bir spor salonuna gidene kadar evde videolarla idare edin. Sizde de başladı mı yaz öncesi forma girme telaşı?  Hepinize formda ve sportif günler :)

Spring is diet and workout season for me. When it is winter, I eat  pizza, hamburger, chocolate in a crazy way and  I realize how much weight I put on when I wear spring outfits. This week I decided to go to a gym, and for the first time in my life I enjoyed fitness, yet but not regular fitness. My new addiction is zumba, a dance-fitness program which was born in Columbia in 90s. It combines fitness and different kind of dances like salsa, samba, merengue, hiphop and oriental. It is too much fun, it is like a party more than workout. You burn 500-1000 calories in one hour. It not only a good fat burner but also stress burner, zumba party is better than antidepressants, it is like a theraphy. I strongly recommend you to try if you haven't tried yet. If you want to try immediately, just watch the video. Have a fit and fun weekend :)

5 yorum:

zeys dedi ki...

Mrk ettm balcovadaki white sportsa mi gittin bende gitmistim de zumba orda vardi:)

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

Yok canım ben karşıyaka da sportiva ya gidiyorum :)

Adsız dedi ki...

yazının başında bir an benden bahsediliyomuş gibi hissettim aynı hisleri paylaştım çünkü :))) Bu arada Zumba çok eğlenceli görünüyo fitness'ı bırakıp zumbaya mı devam etsem acaba diye düşünmedim değil :D

. dedi ki...

bu ara çok trend oldu
ziyaret edersiniz sevinirz :)

http://fashionisable.blogspot.com/

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

Pembe knatlar kesınlıkle fitnessdan on kat keyıflı ve daha cok jkalori harcatıyor önerırım :)

fashionisable evet tum salonları zumba trendi sardı :)