7 Temmuz 2013 Pazar

Bir Alışverişkoliğin Gezileri: Geneva- Lausanne- Montreux




 Şort/Shorts: Koton, Tshirt: İpekyol, Çanta/Bag: Furla, Sandaletler/Sandals: Uterque

Cenevre'de keyifli bir Pazar sabahından merhaba :) 2 hafta önce Pazar çekilen bu fotoğrafları sizinle yine güzel bir Pazar günü paylaşmam hoş bir tesadüf oldu. Cenevre, İsviçre'de en sevdiğim şehir oldu. Benim bir şehri sevmem için ön şart, denize kıyısı olmasıdır, Cenevre denize kıyısı olmasa da Leman gölü sayesinde deniz kıyısındaymış numarası yapıp kendini sevdiriyor. Cenevre, İsviçre'nin Frankafon bölgesinde, ancak sokaklarda cafelerde sık sık İngilizce konuşulduğunu da duyacaksınız, şaşırmayın, sebebi Cenevre'de yaşayan çok sayıda Expat olması.

Hello from a nice sunday morning in Geneva :) This photos were taken 2 weeks ago, on a Sunday morning. Geneva became my favourite city in Switzerland. I always think that I cannot live without seeing see, so I don't like cities far from coast, but I love Geneva thanks to Lac du Leman. Geneva is in Francophone Region of Switzerland, but you will hear Englisg words frequently, because many expats works in Geneva.




Cenevre'den sonraki durağımız Lozan'dı. Lozan Antlaşması'nın imzalandığı oteli ve heyetin kaldığı oteldi gördük, göl kıyısında harika bir gül bahçesi görünce " Güllerin içinden canım, koşarak koşarak gel bana geeeeel" dedik. Biraz İnönü'yü, biraz MFÖ'yü andık.

Our second destination was Lausanne. Streets of Lausanne were empty baecause it was Sunday. We could not find anything to do except walking by the lake and taking photos of beatiful roses.


 
Lozan'dan sonra, Cumhuriyet tarihinden önemli bir başka şehre, Montrö'ye geldik. Pazar günü olduğundan Montrö de diğer şehirler gibi boştu, bu yüzden hakkında çok fazla söyleyecek birşeyim yok maalesef.

After Lausanne, we came to Montreux, which was empty like other cities.


Günün son durağı Chillon Şatosu'ydu. Chillon Şatosu, İsviçre'nin en çok ziyaret edilen tarihi eseri. Yapım tarihi tam olarak bilinmese de 10. yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. Şato, 12. yüzyıldan itibaren Savoie Hanedanı tarafından kullanılmış. Kuşatmalarla hiç ele geçirilememiş olan şato, antlaşmalarla el değiştirmiştir. Bu kadar tarih dersi yeterliyse, size ve İsviçre'ye şatonun yukarıdan görünümüyle veda ediyorum, Milano'da görüşmek üzere.

Our last stop: Chillon Castle which is the most popular historical place in Switzerland. It is predicted that the castle was built in 10th century. After 12th century, Savoie Family lived in the castle. If this history lesson was enough, lets have a look at the castle. Good bye Switzerland, hi to Milan :)


3 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

uzun bir aradan sonra güzel ve güzellikler yanyana gelmiş,paylaşımlarınız için teşekkür ederim,seyahatinizden keyif almanız dileklerim ve saygılarımla

Dikostyle dedi ki...

çok güzelmiş... özellikle kaleye bayıldım :)

Grace Happy dedi ki...

isviçre için gercekten ıkı haftanı vere vere gezersen hersey cok daha yerıne oturur alplerınden tutta unlu gollerıne kadar ama resımler mukemmel ha bırde sortun :) coıkkkkkk güzel