8 Temmuz 2013 Pazartesi

Bir Alışverişkoliğin Gezileri: Milano

Etek/Skirt: Mybestfriends, Bluz/Blouse: İpekyol, Sandaletler/Sandals: Uterque, Çanta/clutch: Yargıcı




Buongiorno amici :) Gezinin en heyecan verici duraklarından Milano'dayız. Milano'nun Avrupa'nın moda başkenti olması, lüks mağazaların sıra sıra dizildiği ışıltılı caddeleri bir moda bloggerının heyecanlanması için yeterli. Bir de üzerine enfes pizzaları, risottoları, tiramisuları, Toscana şaraplarını ekleyin, işte Milano böyle bir yer. Yine de gidecek olanların hayal kırıklığına uğramaması için bir noktanın altını çizmekte yarar var. Milano, kuzey İtalya'da ve İtalya'nın kuzeyi, güneyden oldukça farklı. Kafanızdaki İtalya resmi, neşeli, tatlı haylaz İtalyanlar, İtalya'nın güneyinde. Milano, İtalya'nın iş merkezi, bu yüzden burada  "Dolce Vita" yaşayan İtalyanları değil, Maslak profiline benzeyen plaza insanlarını göreceksiniz. Kuzey İtalyalıların fiziksel görünümleri bile farklı, Türkler'e benzeyen esmer İtalyanlar güneyde, Milanolular genelde sarışın ve mavi gözlü.

Buongiorno amici :) We are in the most exciting city of our trip: Milan, which is the fashion capital of Europe. It is not surprising to be influenced by Milan as a fashion blogger, but fashion is not the only reason to love Milan. Risotto, pizza, tiramisu and Tuscany wines are as inspiring as Gucci, Bottega Veneta and Versace. Milan is in Northern Italy and it is different from Southern Italy. The Italy image in our minds (Dolce Vita, lazy and cute people, crowded and noisiy big families) belongs to South, Milan is the business center of Italy,thus, people doesn't making siesta here, they work hard in their offices. 

Duomo, Milano'nun sembolü olan, gotik ve görkemli bir katedral.

Duomo, the symbol of Milan, is a gorgeous and gothic cathedral.



Galleria'da öğle yemeği molası, taş fırından çıkmış dört peynirli pizza ile ziyafete dönüştü :) Galleria, ya da uzun adıyla Galleria Vittorio Emanuele, dünyanın en eski alışveriş merkezi. Milano'ya gelen turistlerin mutlaka uğradığı bu tarihi alışveriş merkezi 1868 yılında yapılmış ve bugün hala lüks mağazalar ve şık restoranlarla günü her saati dolup taşıyor.

A lunch break in Galleria, my favourite pizza, Quattro Formaggi was yummy. Galleria or Galleria Vittorio Emanuele is the oldest shopping mall of the world which was built in 1868 attracts tourisits with luxury brands and elegant restaurants.

Yine Milano'nun simge yapılarından biri, Castello Sferzesco.

Another symbol of Milan, Castello Sferzesco.




Akşam yemeği için önerim kesinlikle Ristorante Papa Francesco. Duomo'ya yakın ancak turistik, çakma İtalyan restoranlarından değil, gerçek bir aile işletmesi. Garsonumuzun da tavsiyesini alarak deniz taraklı ravioli aldım ve bayıldım. Tatlı olarak da bir İtalyan klasiği olan tiramisuyu seçtik ve tadına doyamadık. Tek pişmalığımız oldu, o da ikinci gecemizde de buraya gelmemek, farklı yer deneyelim demek. Bir daha Milano'ya gelirsem kaç gece kalırsam kalayım her gece buraya geleceğim.

Milano'dan bu kadar, Como Gölü'nde görüşmek üzere kendinize iyi bakın canlar!

I strongly recommend to go to Ristorante Papa Francesco for dinner. It is not a touristic restaurant, a family owned real Italian restaurant. Upon the recommendation of the waiter I chose ravioli with cream sauce and it was yummy. Of course, we didn't leave the restaurant without eating tiramisu which was fab!! 

See you in Como :)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

resimlerde milano sokaklarında 100 lerce bayan var ama en güzeli en şık olanı senisin canım valaha kime sorarsan sor aynısını der yüzündeki o güzel tebessüme baılıyorum bak diğer insanlara robot gibiler sende bi alım bi çalım zerafet var saçlarından o güzelim ayaklarına kadar harikasın fıstık gibi yazım bee )))

Grace Happy dedi ki...

kuzum her yere gore cok yerınde gıyınmıssın bayıldım cok ıletısım kuramadık yogunluktan ama resımlere baktıkca herseyım guzel gectıgını goruyorum