13 Temmuz 2013 Cumartesi

Bir Alışverişkoliğin Gezileri: Santa Margherita& Portofino

Elbise/Dress: İpekyol, Çanta/Bag: Furla, Sandaletler/Sandals: Uterque, Gözlükler/Sunglasses: Tods



Santa Margherita'dan sevgiler! Burası Cenova'ya 30 km. uzaklıkta çok şirin bir İtalyan kasabası. Aslında planımız burada oyalanmadan Portofino'ya giden teknelerden birine binip gitmekti, ancak tekneyi kaçırınca 1 saat beklememiz gerekti. İyi de oldu, 1 saat de olsa Santa Margherita'yı da gezebilmiş olduk. Sevimli evleri, çiçekli balkonları, palmiyeli sahili ile o kadar güzeldi ki, tekneyi kaçırdığımıza sevindim. 1 saatlik keşiften sonra aşık olduğum Portofino'ya geldik. Aşağıdaki fotoğraflar Portofino'dan.

From Santa Margherita with love! Santa Margherita is a commune in province of Genoa. Santa Margherita was not a place we planned to see, we would go to Portofino by a boat from here. But we had to wait for the boat to Portofino for one hour. We spent one hour by discovering this cute village. We loved its beautiful old houses, balconies with flowers and streets with palm trees. After a short discovery, we went to Portofino, which I loved the most. 








Portofino'nun güzelliğini anlatmaya ne bu fotoğraflar yeter ne de kelimeler. Küçücük bir yer, gezmeniz bir iki saatte tamamlanır, ama bu kısa sürede şirinliğiyle insanın içine öyle işliyor ki, mutlaka bir gün yeniden geleceğim hiç acele etmeden aylak aylak  gezeceğim, sahilde bir Bellini içerek manzarayı izleyeceğim doya doya, diyorsunuz. Yani ben öyle dedim en azından. Bazı yerler vardır, bir kez görmek yeter, " Tamam işte bu şehri de gördüm" dersiniz, bir daha gitmek aklınıza gelmez. Bazı yerlerden ayrılırken ise, "Bir gün yeniden, mutlaka" dersiniz. Portofino ikinci grupta.

I found my love in Portofino şarkısıyla veda ediyorum size canlar, yarın Nice'de buluşalım.

Neither words nor photos are enough to describe the beauty of Portofino. It is such small that you can see everywhere within a couple of hours, yet one hour is enough to love Portofino. You say while leaving here " One day, I'll come again and walk by streets without hurry and enjoy this beatiful view by drinking a Bellini". This was what I said before saying goodbye to Portofino. I don't know when, but I am sure there will be a second visit.

I found my love in Potofino :) (Do you remember this old song?) See you in Nice!

1 yorum:

What's Next dedi ki...

portofino'yu çok merak ediyorum açıkçası! fotoğrafları çok sevdim :)