12 Eylül 2013 Perşembe

Bir Alışverişkoliğin Gezileri: Midilli Adası




Elbise/Dress:Bebe, Çanta/Clutch: H&M, Gözlük/Sunnies: Tods


Kalimera! Sonunda yazlık evimizin balkonundan her gün gördüğüm, güneşin arkasında kaybolup batışını her akşamüstü sahilde yürürken seyrettiğim Midilli Adası'na ayak bastım. Midilli'yi bu kadar görmek istememin nedeni, sadece tam karşımızda oluşu değil, daha özel bir sebebi de var. Burası dedemin doğduğu yer. Dedem 10 yaşındayken Midilli'den Dikili'ye taşınmışlar, ama Midilli ile bağları kopmamış. Rum komşuları, dostları sık sık ziyaretlerine Türkiye'ye gelirmiş, dedem de Midilli'ye gidermiş. "Dedemin İnsanları" filmini izlerken de hep burayı düşünüp, gitmeyi aklıma koymuştum. Birbirini bu kadar seven; birbirine kardeş gibi benzeyen; şarkıları, mutfakları, oyunları birbirine karışmış iki milletin, politikacılar tarafından düşmanlaştırılmaya çalışılması ne acı. İnsanların ne kadar sıcak, nasıl dost canlısını olduğunu ne kadar anlatsam, gitmeden anlayamazsınız. Yolda bir şey sorup bir iki dakika sohbet ettiğiniz insanlara, Türk olduğunuzu söyleyince boynunuza sarılıyorlar, gözleri parlıyor. İmambayıldı, caciki, baklava deyip gülüyorlar. İki günde bile yeni dostlar ediniyorsunuz. Midilli ile ilgili daha çok anlatacak şey var ama birazı da bir sonraki yazıya kalsın. Size Midilli merkeze yaklaşık 20 km uzaklıkta olan, adanın dini ve sanatsal merkezi olan şirin köy Agiasos sokaklarından birkaç fotoğrafla veda ediyorum, 2. günden daha çok fotoğraf var, beklemede kalın.

Kalimera! Finally I could visit Lesvos, a Greek island  in Aegean Sea, very close to İzmir, Turkey. When I look at the sea from our balcony, I can see the lights of Lesvos. I was curious about Lesvos since my childhood since it is the birth place of my grandpa. My grandpa moved from Lesvos to Turkey when he was 10. Turkish and Greek people who had lived together for years love each other and have a similar culture, cuisine, music. Politicians may have problems but I am sure that publics do not agree with politicians. People in Lesvos were really very friendly, two days were enough to have new friends. I have much more things to tell and photos to share. Today  I have some photos from Agiasos, a small town which is the artistic and religious center of the island, 20km to Mytiline. To see photos from Molivos and some tips for Lesvos, stay tuned.

2 yorum:

Sayın KARACA dedi ki...

Yazını okurken tam aklımda Dedemin İnsanları canlandı diyecektim ki baktım sende yazmışsın :)) Bu elbise ve renk sana çok yakışmış :)

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

Çok teşekkürler:)