13 Eylül 2013 Cuma

Bir Alışverişkoliğin Gezileri: Molivos




Şu ahtapotlardan birazını çantaya atıp Türkiye'ye götürsem mi?
 
 Annem ve babam poz verirken ben masanın diğer tarafında kalamarların ve Mythos biranın tadını çıkarıyorum :)
 Tolis ve babam iki günde kanka oldular

Annem,babam ve rehberimiz Tolis









Elbise/Dress: Spazio, Çanta/Bag: Uterque, Sandaletler/Sandals: Pull&Bear, Gözlük/Sunnies: Tods
 
Midilli'de 2. günden merhaba. Adanın en sevdiğim bölgesi olan Molivos'tayız. Midilli'de yapabileceğiniz en büyük hata, sadece merkez Mytiline'i görüp, adanın diğer bölgelerini keşfetmeden dönmek olur. Molivos'u görmeden dönmek ise bence yasaklanmalı :) Evet merkeze uzak ama kesinlikle yolda 1 saat harcamaya değer. Buraya ulaşmak için ya araba kiralamanız ya da günübirlik turlara katılmanız gerekir. Midilli'de ilk gün, merkezde Inspot kafede oturup Frappe içip (ki Yunanistan da herkes bunu içiyor) Inspot'un sahibi Basilis ile sohbet ediyorduk. Yeri gelmişken Basilis'in ne kadar misafirperver olduğunu ve 2 günde cafenin sanki 10 yıllık müdavimi gibi hissettiğimizi de eklemeliyim. Basilis mutlaka Molivos'u görmemizi söyledi. Çok uzak nasıl gideriz derken bizi arkadaşı Tolis ile tanıştırdı ve Tolis bize iki gün rehberlik ve arkadaşlık yaptı. Eğer yolunuz Midlli'ye düşerse mutlaka Inspot'a uğrayın, Basilis ile tanışıp sohbet edin. Eğer adada yaşayan biri size rehberlik etsin isterseniz Basilis'e Tolis'i sorun.

Yemeklere gelince, kesinlikle deniz ürünü, balık sevenlerin midesi bayram edecek, kolestrolum kaça fırladı Allah bilir 2 gün sadece deniz ürünleriyle beslendim. Adada iplere asılmış güneşte kurutulan ahtapotlar göreceksiniz, ızgarada öyle lezzetli oluyor ki mutlaka deneyin. Kalamar da çok bol ve lezzetli, kızartma da ızgara da denenebilir. Saganaki, Yunanistan'ın en meşhur yemeklerinden, midyelisini tavsiye ederim. Yanına bir de Feta peynirli (Bizim beyaz peynirin ikiz kardeşi) Yunan Salatası söylemeyi unutmayın. Bunların yanında Uzo süper olur, ama öğle yemeğiyse bizim gibi Yunan birası Mythos'u tercih edebilirsiniz. Bu konuyu bir uyarı ile bitiriyorum, porsiyonlar çok ama çok büyük. Bence önce bir iki çeşit söyleyin, yetmezse devam edin. Izgara ahtapot örneğin, kuzu buduna yakın boyutta geldi, bir ahtapotun bacağı bu kadarsa kendisi Tarkan filmindeki dev ahtapottu herhalde. Kalamar söyledik, bildiğinkocaman bir bütün kalamar geldi, bizim balık lokantaları gibi öyle 5 halka değil yani. Sofradan çatlamadan kalkmak mümkün değil ama olsun, üzerine bir Yunan kahvesi içersiniz, hazmedersiniz. (Mehmet Öz gibi beni de Türk kahvesi demedi, Yunan kahvesi dedi diye linç etmezsiniz değil mi? Midilli'de içiyorsam Yunan kahvesi derim, İzmir'de içiyorsam Türk kahvesi, ne fark eder ki? Kahve kimin, baklava kimin, yoğurt kimin diye tartışmaya gerek var mı, sonuçta nesiller boyu birlikte yaşamış iki milletiz, pek çok lezzetimiz ortak ve artık kime ait olduğunun bir önemi yok, ortak kültürümüze ait deyip geçmek en iyisi bence.)

Son olarak, adadan ayrılmadan uzonuzu, sakız likörünüzü, reçelinizi almayı unutmayın. En yakın zamanda Santorini ve Mikanos'tan da yazabilmek ümidiyle :)

Hi from Molyvos. Molyvos is the most beautiful region of Lesbos. Leaving Lesbos before visiting Molyvos should be forbidden :) If you go to LE-esbos, please do not spend all your time in Mytiline, the central region. Yes, it is also beatiful but there are much more to see in Lesbos and do not miss them. On our first day in Lesbos, we went to Inspot Cafe to have a Frappe (Everyone in Greece is drinking it, it is like an addiction) and we met Basilis, the owner of the coffee. He was really friendly and hospitable, if you go to Lesbos, have a coffee in Lesbos and meet him, he has too much to tell about the island. He suggested us to visit Molyvos and his friend Tolis became our guide. We were  lucky to meet these two guys.

If you are a seafood lover, get ready to maximize your cholesterol. I eat only seafood for two days and everything I tried was yummy. Sundried octopus, squid, shrimp, greek salad, saganaki...Ouzo or Mythos beer. Don't forget that portions are giant, I was shocked when I saw the huge octopus leg and a whole big calamary. If you have eaten too much, don't mind, you will be ok after a double Greek Coffee.

Finally, don't forget to buy ouzo, mastica liqeur and jam before leaving Lesbos. Bye bye Lesbos, I hope one day I can see also Santorini and Mykanos :)
 



2 yorum:

Adsız dedi ki...

Süper resimler, yazdiklarin süper, sen süper, daha ne olsun ! Bu sabah kahvemi içerken beni de midilliye götürdün sanki. Ellerine saglik !

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

Midilli havasını bilgisayarınızdan size ulaştırabildimse ne mutlu bana :)