29 Ocak 2014 Çarşamba

Geçen (2) Hafta..


Bir süredir size her hafta yaptıklarımın özetini anlatıyorum biliyorsunuz, ancak bu sefer ara biraz uzun oldu, 2 haftayı aştı. Final haftası boyunca asfalt kıvamında kahveler ve ders kitaplarım dışında paylaşacak bir şey bulamayınca yazmayı erteledim. Finaller biter bitmez de 3 gün İstanbul'a kaçtım ve bloga bakamadım. Şimdi ise yarıyıl tatilimin ilk haftasının tadını çıkarıyorum :)

Every week I make a "What did I do last week?" post but last week I could not make the post due to final exams. I really had nothing to share except my books and coffee. After final week, I went to Istanbul and stayed for 3 days. Now I am back at home and I enjoy semester break :)


İstanbul'a gitmişken uzun zamandır merak ettiğim Zorlu'ya gitme fırsatı buldum. Tam bir hayal kırıklığı olduğunu itiraf etmeliyim. Labirent gibi karmaşık mimarisinden mi söz etsem, buz gibi soğuk oluşundan mı (Kanyon açık hava olduğu halde bu kadar soğuk değil). Bana son derece itici ve kasvetli geldi burası, sanki çıkamayacak yolu bulamayacakmış gibi hissediyor insan. İyi yanı hiç mi yok? Bence sadece yeme-içme konusunda  alkışı hak ediyor, pek çok ünlü restoranın İstanbul şubesini Zorlu'da bulabilirsiniz. Buraya bir daha gelirsem eğer, bu sadece Eataly için olur. Benim gibi bir obur için burası cennet, hem alışveriş yapmak, hem yemek yemek, hem de eğitimlerle yemeğe dair her şey burada var. İstanbul'da pek az yerde bulabileceğiniz kadar kaliteli ürünleri, taze makarnalardan, günlük üretilen mozzarellaya, organik ürünlerden, İtalyan dondurmasına kadar ne ararsanız bulabilirsiniz. Ayrıca mottoları benim hayat felsefemi özetliyor: "Hayat iyi yemek yememek için çok kısa". Diyetisyenler bunu da açıklasın :)

I am very happy because Eataly has just opened a branch in İstanbul. Eataly is a paradise for Italian food lovers like me.You can find everything from fresh pasta to mozzarella. Besides perfect food, I love the motto of Eataly :" Life is too short not to eat well". I totally agree!


İstanbul'a gidip rakı-balık yapmamak olmaz. Size harika bir meyhane önereyim mi? Akaretler'de Sıdıka. Müthiş Ege yemekleri yapıyorlar, kış ortası bir Cunda havası alayım derseniz, gidin Ege mezelerinden söyleyin.Tabakta gördüklerinizin hepsini önerebilirim, fıstıklı peynir ezmesi, lakerda, levrek marin, tereyağda  karides ve sübye yumurtası yenmeden dönülmemesi gerekenler.

Rakı and mezes are my favourite dinner when I am in İstanbul. If you visit İstanbul some day, Visit Sıdıka which is very close to Taksim. They cook very delicious seafood and mezes.


Finallerin bitmesi harika bir pizza ve şarapla kutlanmaz mı?

Semester break was celebrated with a pizza and wine :)



Midpoint'in İtalyan suflesi bir zamanlar favori tatlımdı, bir süredir yemeyince çok özlemişim, kestane şekeri ve beyaz çikolata sevenler hala denemediyse çok şey kaçırıyor :)

Italian suffle which is mde with white chocolate and chestnut is my favourite.


Sanırım İstanbul daha da iştahımı açıyor benim :)

I think I ate too much in İstanbul :)


Burgerlerin en güzel Mano'nun Ottoman burgeri.

Best burger in İstanbul: Mano Burger, Taksim.


Yeni dergiler çıktıkça seviniyorum her ay :)

 Every month I feel happy when I see the new issues of my fav magazines.


Haftanın alışverişi de yukarıda gördüğünüz Stradivarious şort , Massimo Dutti Bluz, Twist kırmızı pantalon ve İpekyol siyah pantalon. Vitrinlerde yeni sezonları gördükçe içiödeki alışveriş canavarı vahşileşiyor, malum yazlık giysilere zaafım var ve kış boyunca bir nebze dizginleyebilsem de baharda tamamen kontrolden çıkıp, sandaletlere, bikinilere saldırıyor.

New babies of week are Stradivirious shorts, Massimo Dutti blouse and İpekyol and Twist pants. I become a shopping monster in spring summer season and I could not stop myself when I see new season in stores.


Bu harika dört kadını özleyenler kimler :) Tatil bol bol Sex and the City izleyince daha bir güzel :)

Who missed these four wonderful women? Sex and the City makes my semester break more beautiful :)



3 yorum:

Hayatimakyajla dedi ki...

takipçi linkinde sorun var bakarmısın seni ekleyemedim

Bende bloguma beklerim
http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

Hayatimakyajla dedi ki...

takipçi linkinde sorun var bakarmısın seni ekleyemedim

Bende bloguma beklerim
http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

Sevgiler Ebru, çok teşekkürler uyardığın için sorun şu an çözuldu :)