5 Eylül 2012 Çarşamba

Last Night in Dubrovnik




Elbise/Dress:H&M, Sandaletler/ Sandals: River Island, Çanta/Clutch: Koton

Kız Ramazan Bayramı'nda Dubrovnik'e gitti, Kurban Bayramı'na kadar bunu yazacak diyor olabilirsiniz ama bir türlü fırsat bulup tüm fotoğrafları paylaşamadım. Neyse ki sona yaklaştık. bu son gece, bir de Karadağ postu var ondan sonra biraz Sonbahar-Kış modasına bakar, neler almalı, neleri dolaptan çıkarmalı bunları konuşuruz. Dubrovnik'te son gece demişken, Dubrovnik gece hayatını merak edenler olabilir, ama öyle birşey yok Dubrovnik'te canlar, iki tane gece kulübü var, onlar da Alanya diskosu, 90'ların diskoları havasında. Zaten öyle disko kızı falan değilim ama saat 12 oldu mu bütün cafe ve barlar kapanmasaydı, daha yeni oturmuşken masaya gelen hesapla şok olmasaydık iyiydi. Kısacası bir Çeşme, Bodrum falan beklemeyin, ki zaten Bodrum bekliyorsanız Bodrum'a gidersiniz, Dubrovnik'lere gitmenin bir alemi yok, değil mi? Demek ki Dubrovnik'de napılıyormuş, keyifli ve uzun akşam yemekleri yeniliyormuş, kolestrol kilo falan düşünülmeden deniz ürünlerine abanılıyormuş (bkz. yukarıdaki karşık deniz ürünleri tabağı pardon tenceresi) sonra Old Town'da bir bara oturup, bir Hırvat birası-en meşhuru Karlovachko- içiliyormuş, 12'den sonra da artık deniz kenarında oturup sabahlar mısınız, Alanya diskosundan bozma gece kulüplerine mi gidersiniz, otelde uyur musunuz size kalmış. Avrupa'nın en genç ülkelerinden Karadağ'da görüşmek üzere, Dubrovnik yazıları bitmiştir :)

You can be fed up with my Dubrovnik posts and think that I was in Dubrovnik for four days and bloging it for  four weeks:) Fortunately they are almost finished,  after a Montenegro post, we can start to talk about new season and upcoming trends. When I say "last night in Dubrovnik", you may be curious about night life in Dubrovnik, there are no night clubs, all cafes and bars are closed at 00.00 a.m. There are two or three night clubs, they are very out of fashion, the atmosphere is like 90s, music is not good, neither. If you are expecting somewhere like Ibiza or Mykanos, you will be upset. Nevertheless, there are many resons to love Dubrovnik, such as long and yummy seafood dinners. After dining, you can have a Croatian beer- Karlovachko is the most popular one- in a bar in Old Town. After midnight? You can go on drinking on a bench with a perfect Adriatic view or don't mind bad music and atmosphere and go to a night club or maybe you prefer sleeping after an exhausting day, it is up to you. Dubrovnik posts are done, see you in Montenegro, darlings.

3 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

hanımefendi galiba Dubrovnike yerleştiniz,yayınlar hep ora kaynaklı,ben kamera arkasındakıni takdir ettim bu sefer fotolar bozuldu,kolaylık ve başarı dileklerimle,iyiseyahatler

What's Next dedi ki...

ilk kare muhteşem! süper net değil ama çok güzel olduğunu söylemeden geçemeyeceğim :) aslında ben yurtdışı maceralarını okumayı seviyorum :D gidersem tavsiyelerin aklımda olacak ;)

Unknown dedi ki...

Ah ne güzeldi Dubrovnik :)) o tazecik balıkları, daracık taş sokakları, her köşedeki sanat galerileri ile unutulmaz bir yerdi. Bu rüya gibi yere aynı tatta uçuş uçuş elbisen çok yakışmış canım :)