20 Mart 2015 Cuma

Fit Friday: Dilara Koçak'tan 3 Günlük Diyet Listesi

Merhaba benim fit fıstıklarım, bahar yaklaşınca Fit Friday yazılarımı daha dikkatle okumaya başladınız değil mi :) Haftalardır dikkat etmemiz gereken ufak püf noktalarını konuştuktan sonra bu hafta sizinle harika bir diyet listesi paylaşacağım. Diyet listesi benim de bir dönem danışanı olduğum uzman diyetisyen Dilara Koçak'a ait. Dilara Koçak sıkıcı yasakları olmayan, aç bırakmayan, kolay bulunan malzemelerden esnek listeler hazırlayan, çok bilgili, anlayışlı ve pozitif bir diyetisyen. Kitaplarını, websitesini, sosyal medya hesaplarını, köşe yazılarını, TV programını takip edin, çünkü bilin ki Dilara Koçak söylüyorsa doğrudur. 3 günlük diyet listesi dediysem sakın bunu sözde uzmanlar tarafından hazırlanan şok listelerle karıştırmayın, bu liste size 3 günde 5 kilo birden verdirmeyi değil, gün içinde neyi ne kadar tüketmeniz gerektiğini öğretmeyi ve metabolizmanıza göre 0,5-1 kilo verdirmeyi hedefliyor. Diyet yapmanıza engel bir sağlık durumu yoksa, bu listeyi rahatça uygulayabilir, ufak değişikliklerle 6 gün de yapabilirsiniz. Bol su içmeyi ve yürüyüş ya da sporu da ihmal etmeyin.

İşte 3 günlük liste:




Dilara Koçak facebook sayfasında listede geçen tarifleri de paylaşmış. İşte sağlıklı ve lezzetli tarifler:

Mantar Sote:
500 gr mantar, 2 büyük soğan, 1 YK zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 kapya biber, 1 domates rende, 1 yeşil biber, tuz, karabiber, kekik. Tüm malzemeleri birlikte soteleyin yaklaşık 6-7 dk sonra yemeye hazır olmuş olacak.

Yağ Yakan Çorba:
6 orta boy soğan
3 diş sarımsak
yarım lahana
4 kapya biber
kimyon, karabiber,zerdaçal
1 demet maydanoz
yarım çay bardağı mercimek
3 yemek kaşığı biber salçası

Bütün malzemeyi doğrayın üzerine çorba kıvamında olacak şekilde su ile doldurun. Malzemeler yumuşayana kadar pişirin isterseniz blendırdan geçirip süzme çorba haline getirebilirsiniz.


Diyet yapmaya hep pazartesi başlanır ya, gelin bu sefer bir değişiklik yapıp cumartesi başlayın. Özellikle hafta içi çok yediğiniz için vicdanınız rahatsızsa (ki benim öyle bu hafta acayip açıktı iştahım kendimi her gece dolabın önünde buldum, mevsim değişikliğinden mi acaba) bu 3 günlük liste sizi hafifletecek. Hem hafta sonu market alışverişine, yemek yapmaya da vakit var.

O halde yarın başlayalım mı fıstıklar? Anlaşalım yalnız, 3 gün bitince yemeyi abartmak yok, mantar yerine kabak olur, kayısı yerine erik olur, böyle ufak değişikliklerle hep bu düzende beslensek yaza incecik gireriz. Eğer isterseniz haftaya cuma da yeni bir 3 günlük liste paylaşabilirim sizinle. Haftaya cumaya kadar hepimiz uslu birer kız olalım ve bikini mevsimine hazırlanalım :)

Hiç yorum yok: