16 Temmuz 2012 Pazartesi

Yeni Bir Yaş, Yeni Bir İş, Yine Gülecek Bi Neden Lazım


Hayat ...dır kalıbını sevmem, hayat şudur hayat budur diyerek yapılan tanımlara güler geçerim genelde,ama şimdi ben de bu kalıbı kullanacağım. Hayat akan bir sudur. Durduramazsın, önünde duramazsın, yönünü değiştiremezsin, fakat kendi yönünü seçebilirsin yine de, hatta seçmek zorundasındır, bir çöp gibi suyun seni önüne katmasına izin vermek istemezsin, hayat akar sen devamlı kürek çekersin. Sonra tam açıklarda bir yerde kürek çekmeyi bırakırsın. Belki yorulduğun için, kolların ağrıdığı için, belki nereye gideceğini bilmediğin için, belki ters yöne kürek çekiyor olduğundan şüphelendiğin için, belki de olduğun yeri sevdiğin ve orada kalmak istediğin için. Bilmeyiz ki hiç bir yere gitmemek bir seçenek değildir, biz kürek çekmesek de, rüzgar vardır, dalga vardır, akıntı vardır, bunlar seni illa ki bir yere götürecektir. Daha da derinlere de götürebilir, bir kıyıya da vurabilirsin, cennet bir adaya da gidebilirsin. Yaklaşık bir yıl kadar önceydi, kürek çekmekten yoruldum deyip, suya bıraktım kendimi ve nereye götürsen kabul dedim. Bazen kıyıya vurmuşum gibi geldi, bazen kara gözden kayboldu , korktum, bazen de yerimde sayıyormuşum hiç bir yere gitmiyormuşum gibi geldi, bir denizin ortasındaydım, sadece mavi vardı. Şimdi su beni bir kıyıya getirdi. Umudum suyun beni bıraktığı bu kıyıda çok mutlu olmak.

Bugün sadece yeni bir gün ya da yani bir haftanın ilk günü değil, bugün hem yeni işimin ilk günü hem benim 25. yaşgünüm. Sevgili 25 bana iyi davran ve kendini sevdir olur mu? Sana biraz önyargılı yaklaştım ben, yirmilerimin ilk yarısının bitmesi, çeyrek asırı devirmiş olmak, sanki bu yaşa kadar yapmam gerekenlerden pek azını yapabilmişim duygusuyla sana biraz mesafeliydim, seni dört gözle beklemedim kabul. Bir 18 ya da 20 değildin ama her türlü önyargıma rağmen beni utandır lütfen. Daha geldiğin ilk gün bana yeni bir iş getirerek sıradan bir yaş olmadığının sinyallerini vererek önyargımı büyük ölçüde kırdın ve sana sempati duymaya başladım ama senden daha çok şey bekliyorum :)

Unutmadan bugün doğumgünü olan sadece ben değilim. Bugün Bir Alışverişkoliğin İtirafları'nın, sevgili blogumun da ilk doğumgünü. İlk kez geçen yıl bugün yazmıştım size, kendime doğumgünü hediyesi olarak bir blog açtım demiştim, o günden beri de modayla ilgili, ilgisiz herşeyimi sizinle paylaştım, her yazdığınız yorumda mutlu oldum, takipçi sayım arttıkça sevinçten havalara uçtum derken takipçi sayım 650'yi geçti, 1 yıl önce bugün bunu hayal bile edemezdim. Hayatımın bir parçası olup sıcaklığınızı hissettirdiğiniz için çok teşekkür ederim, benim için çok değerlisiniz, bana her gün "İyi ki bu blogu açmışım" dedirtiyorsunuz. Bakalım yeni yaşım bana hayal bile edemeyeceğim ne güzellikler getirecek :)

Today is a special day. My 25th birthday, first anniversary of my blog and the first day in my new job. Dear 25, you brought me a new job while coming and it made me expect great things to happen. Please be genereous and joyful , make me believe in miracles.

5 yorum:

Gizem İzmirli dedi ki...

Harika bir yazı olmuş...
Yeni işin hayırlı olsun canım ve asıl önemlisi yeni yaşın mutluluk ve şans getirsin sana...
Önünde ki nice yıllar seni sevgiyle sarsın...
Doğum günün kutlu olsun... =)

begum begum huuu dedi ki...

hepsi harika gelişmeler :) hemde doğumgününe denk gelmesi muhteşem :)))) nice mutlu yıllara hayrlı işlere olsun :)))


begumyagci.blogspot.com

İlhami Uyar dedi ki...

sevdiklerinizle birlikte sağlıklı,huzurlu ve başarılarla dolu nice yıllar dilerim,en kötü gününüz böyle olsun,bloğunuz hayırlı herşey göklerin maviliğince berrak olsun,sevgi ve saygılarımla.Affınıza sığınarak ,blogta isim olmadığından,aklıma tarhimizde iyilik leriyle ve insanları sevmesiyle ünlü Mihrimah ismi aklıma takıldı,sizin bloğu ararken o şekilde tanımlıyorum,tekrar özür dilerim.

Püskülün Belası Olmaya Geldi dedi ki...

o zaman sana iyiki ddun ve umarım çok güzel bir yaş seni bekler:) yeni bir bulmana da çok sevindim umarım yeni bir şk da kapıdadır:)






http://puskulunbelasiolmayageldim.blogspot.com/

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler, buradan daha pek çok güzel haberi paylaşmak dileğiyle :)