14 Ağustos 2011 Pazar

Maxi sheer skirt












Bacaklarının güzelliğine güvenen kızlar, bu trend tam size göre. Yeterince güvenmiyorsanız şimdiden spora başlayın derim çünkü bu kış uzun, şeffaf ve derin yırtmaçlı etekler çok moda. Evet Türkiye'de bunları giyip gezmek çok zor, sokaklarda bunları giyen kızlar görecek miyiz bilmiyorum ama davetlerde karşımıza çıkacağı kesin. Ben giyecek miyim hayır :) Ama giyecek olsayadım eğer Chloe kadını gibi zarif ve minimalist bir kombin yapardım (Sondan 3. resim) ya da en son resimdeki gibi pudra rengi bir Ellie Saab giymek de hoş olurdu. Gucci'ninkileri fazla iddialı ve gösterişli bulsam da çok beğendim (ilk 5 resim), özellikle sarı-siyah olanı, bunu Rosie Huntington da giymiş ve söylememe gerek var mı , çok yakışmış.

Bu trendi casual bir tarza nasıl uyarlarız derseniz, sokak modasını takip edebileceğiniz bloglardan ilham alabilirsiniz derim, bu tarz etekler sadece davetlerde değil sokaklarda da sık sık görülmeye başlandı (Hayır İstanbul sokaklarından bahsetmiyorum malesef). Isınma turlarına hemen başlamak için deniz kenaları ideal, sahilde bikini üzerine şifon bir etek giyebilirsiniz, yaz akşamlarında da mini şortunuzun üzerine şifon eteğinizi geçirebilirsiniz hemen. Kışın da eteğinizi giymeye devam edeceksiniz tabi, hemen üzerine şifon eteğinizle tezat oluşturacak büyük bir parka ya da kalın ve uzun bir chunky hırka, altına da botlarınızı giyin. Hırka ya da parkanın altından uçuşan şifon eteğiniz hoş bir tezat yaratacaktır. Biraz daha "glam" bir tarz istiyorsanız kürk de giyebilirsiniz ( kızmayın hemen yapay kürkler de gerçeğini aratmıyor artık). Eğer kürk ve şifon etek giydiyseniz fazla kokoş bir görüntüden kaçmak için kombinin kalanında sade parçalar seçin.

If you are happy with your legs, this trend is just for you. If you are, you should start to go to a gym because maxi sheer skirts will be very popular this winter. I don't think that I will put on a sheer skirt despite I love them. If I decided to wear, I would prefer a minimalist outfit like Chloe's or I would wear the dress in the last picture,Ellie Saab. I also loved Gucci dresses despite I find them too daring. Yellow and black one is my favourite, you may remember that Rosie Huntington wear it and she looked fab, of course..

In order to appy this trend to a casual style, just have a look at street fashion blogs. To warm up, you may start wearing them on a beach with your bikini. You may wear your shorts under the skirt and go out in a summer night. You can wear your skirt in winter with a parka or a long and heavy, chunky cardigan and boots. Parka and chiffon skirts will create a nice contrast. You may also put on a fur coat ( fake fur can be prefed) for a more glam look;  yet other pieces of the outfit should be plain and simple if you are in a fur coat.




3 yorum:

Aida dedi ki...

<3

the nyanzi report dedi ki...

beautiful!

M dedi ki...

I love the maxi skirts! :D AND thanks for the tips!! so helpful :D awesome blog!
http://spliffedcookies.blogspot.com/